Letná kávová novinka z Indonézie: Sumatra Mandheling Gayo

Ochutnajte našu letnú kávovú novinku, v ktorej vyniká lahodná kombinácia muškátového orecha, sladkého korenia a majoránu s bylinkovými tónmi. Kvalitná 100%-ná Arabica bola vypestovaná v nadmorskej výške približne 1200 - 1400 m.n.m. na úrodnej sopečnej pôde vo vysočine Gayo v provincii Aceh, na severe indonézskeho ostrova Sumatra.

SAMAY Kava Indonezia Sumatra provincia Aceh 

Kávovníky tu v tieni stromov (ako napr. leucéna bielohlavá, avokádo, banány či jackfruit) rastú už viac ako 100 rokov. Dôraz sa kladie na zachovanie tradičných, šetrných metód pestovania a zachovanie biodiverzity. Certifikát BIO zaručuje dodržiavanie prísnych pravidiel ekologického (BIO) poľnohospodárstva. Zrelé kávové čerešne sa zbierajú výhradne ručne. Vďaka Fairtrade sociálnej prémii majú drobní farmári možnosť rozvíjať svoju komunitu a zlepšovať svoje životné podmienky.

SAMAY Gayo Sumatra Indonezia Kava

V našej pražiarni Samay sme pre túto kávu zvolili praženie City Plus. Odporúčame pripraviť si ju ako espresso, ale hodí sa aj na alternatívne druhy prípravy kávy

Káva je k dispozícii v našom e-shope:

SAMAY Kava Indonezia Sumatra Mandheling Gayo BIO Faitrade

Pozrite sa s nami do zákulisia pražiarne SAMAY - radi vás prevedieme procesom praženia kávy krok po kroku:

Prečo uprednostňujeme Fairtrade kávu:

Viac o spracovaní SAMAY Férovej kávy sa môžete dozvedieť aj v krátkom videu z našej pražiarne:

#nakazdejsalkezalezi

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie