Letná kávová novinka z Indonézie: Sumatra Mandheling Gayo

Ochutnajte našu letnú kávovú novinku, v ktorej vyniká lahodná kombinácia muškátového orecha, sladkého korenia a majoránu s bylinkovými tónmi. Kvalitná 100%-ná Arabica bola vypestovaná v nadmorskej výške približne 1200 - 1400 m.n.m. na úrodnej sopečnej pôde vo vysočine Gayo v provincii Aceh, na severe indonézskeho ostrova Sumatra.

SAMAY Kava Indonezia Sumatra provincia Aceh 

Kávovníky tu v tieni stromov (ako napr. leucéna bielohlavá, avokádo, banány či jackfruit) rastú už viac ako 100 rokov. Dôraz sa kladie na zachovanie tradičných, šetrných metód pestovania a zachovanie biodiverzity. Certifikát BIO zaručuje dodržiavanie prísnych pravidiel ekologického (BIO) poľnohospodárstva. Zrelé kávové čerešne sa zbierajú výhradne ručne. Vďaka Fairtrade sociálnej prémii majú drobní farmári možnosť rozvíjať svoju komunitu a zlepšovať svoje životné podmienky.

SAMAY Gayo Sumatra Indonezia Kava

V našej pražiarni Samay sme pre túto kávu zvolili praženie City Plus. Odporúčame pripraviť si ju ako espresso, ale hodí sa aj na alternatívne druhy prípravy kávy

Káva je k dispozícii v našom e-shope:

SAMAY Kava Indonezia Sumatra Mandheling Gayo BIO Faitrade

Pozrite sa s nami do zákulisia pražiarne SAMAY - radi vás prevedieme procesom praženia kávy krok po kroku:

Prečo uprednostňujeme Fairtrade kávu:

Viac o spracovaní SAMAY Férovej kávy sa môžete dozvedieť aj v krátkom videu z našej pražiarne:

#nakazdejsalkezalezi