Kvalita a udržateľnosť

Každý z výrobkov v našej ponuke má jednoznačne garantovaný pôvod. Neponúkame iba kávu z Etiópie alebo makadamy z Kene: vieme, v ktorom konkrétnom regióne alebo dedine vyrástli, boli pozbierané a spracované - poznáme ich „terroir“ aj producentov. Vieme vystopovať celú cestu našich produktov od jednotlivých farmárov až na váš stôl.

V SAMAY sa zameriavame na výberovú kávu – tzv. specialty coffee. Do tejto kategórie produktov sa radia iba najkvalitnejšie kávové zrná, ktoré získali v hodnotení od Specialty Coffee Association viac ako 80 bodov a tvoria TOP 5% svetovej produkcie kávy s jasne dokladovaným pôvodom. Klimatické podmienky, nadmorská výška aj kvalita pôdy hrajú zásadnú rolu a obrovskou mierou prispievajú k nezameniteľnému profilu každej odrody kávy. Káva je remeselne, v malých várkach pražená v našej staromestskej pražiarni. Rovnako ako k výberu zelenej kávy, aj k výberu vhodného typu praženia pristupujeme starostlivo: každý druh kávy sa praží inak, aby vynikol jeho jedinečný chuťový profil a tiež v závislosti od spôsobu prípravy, na ktorý je káva určená.

SAMAY Praziaren Kava Kvalita a udrzatelnost

Naša káva aj ďalšie produkty sú certifikované cez nezávislé a medzinárodne rešpektované systémy kontroly kvality a ekologickej produkcie. Napríklad makadamové orechy z našej prevádzky Ten Senses Africa v Keni disponujú platnými certifikátmi kvality FSSC 22000/GFSI, Kosher, Bio Suisse, Ecocert, USDA Organic. 

BIO certifikát našich produktov garantuje pestovanie a spracovanie v prísnom režime kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, ktoré je ohľaduplné k našej planéte aj budúcim generáciám: šetrné techniky pestovania plodín pomáhajú predchádzať erózii pôdy, napríklad kávovníky rastú v tieni stromov, zachováva sa diverzita flóry a fauny, na hnojenie sa nepoužívajú syntetické hnojivá, v boji proti škodcom či burine sa nepoužívajú pesticídy a herbicídy, finálne spracovanie sa zaobíde bez prídavných látok.

S viacerými zákazníkmi spolupracujeme aj v súlade s princípmi zero waste (bezodpadové hospodárstvo / cirkulárna ekonomika). V rámci Bratislavy a okolia naše nádoby s kávou kolujú medzi pražiarňou a baristami, nevzniká tak žiadny odpad. Okrem toho, kávový grunt, ktorý v kaviarňach ostane po príprave nápojov, sa používa na hnojenie.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie