BIO Čokoláda Hand-scooped Kešu nugát a ananás, 70g

Takzvané kešu jablko je výnimočným botanickým fenoménom. Jeho jediné semienko obalené vo veľmi tvrdej škrupinke, ktoré visí z jablka ako boxerská rukavica, poznáme pod názvom kešu oriešok. V čokoládovni Zotter z kešu orechov vytvorili krémový nugát, primiešali do neho kúsky sušeného ananásu a nakoniec pralinku obalili mliečnou čokoládou. Chutným výsledkom je BIO Čokoldáda Hand-scooped Kešu nugát a ananás!  

Čokoláda sa v rodinnej firme Josefa Zottera v susednom Rakúsku vyrába ručne, z prvotriednych BIO surovín, z kakaových bôbov “fine flavour” (najvyššia kategória kvality), pochádzajúcich zo spravodlivého obchodu - Fair Trade.

Kultové, ručne plnené tabuľky čokolády Hand-scooped (Handgeschöpft) značky Zotter, ktoré sú akoby nadrozmerné čokoládové pralinky, obsahujú často neobvyklé, až šokujúce, no vždy mimoriadne lahodné kombinácie. Vymýšľajú ich Josef Zotter a jeho dcéra Julia Zotter. Originálne obaly na čokolády, ktoré navrhol Andreas H. Gratze, premenili každú čokoládu na unikátne umelecké dielo a predstavujú preto dokonalý darček. Na obaly sa používajú papier a farby, ktoré sú ohľaduplné k životnému prostrediu. 

Skladom
Značka: Zotter
€3,95
Kategória: ČOKOLÁDA
Hmotnosť: 0.07 kg
Zotter BIO cokolada Kesu nugat Ananas c1
Novinka

Zloženie:

surový trstinový cukor*, sušený ananás* (15%), kakaové maslo*, KEŠU* (12%), kakaová hmota*, ananásový koncentrát* (8%), SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLIEKO*, ryžový sirup*, SUŠENÉ ODTUČNENÉ MLIEKO*, SUŠENÁ SRVÁTKA*, MASLO*, celý trstinový cukor*, emulgátor: SÓJOVÝ LECITÍN*, soľ, vanilkový prášok*, citrónový prášok* (citrónový koncentrát*, kukuričný škrob*, cukor*).

MÔŽE OBSAHOVAŤ STOPY VŠETKÝCH DRUHOV ORECHOV, ARAŠIDOV, VAJEC a SEZAMU.

Kakao (kakaová hmota a kakaové maslo): minimálne 50% v mliečnej čokoláde*

*z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva (BIO)

Sušené plnotučné mlieko je od voľne sa pasúcich “grass-fed” kráv z malých tirolských fariem “Bio vom Berg”.

 

Nutričné hodnoty / 100g:

Energia

2080 kJ (499 kcal)

Tuky

29 g

z toho nasýtené mastné kyseliny

15 g

Sacharidy

53 g

z toho cukry

48 g

Bielkoviny

6,3 g

Soľ

0,16 g

 

Vyrobené v Rakúsku.

Viac o čokoládovni Zotter si môžete prečítať v našom článku:

Tip: Ak si chcete kvalitne vychutnať akúkoľvek čokoládu, nemali by ste ju okamžite rozhrýzť - odporúčame nechať ju v ústach príjemne, veľmi pomaly rozpustiť a tak vychutnať. Vášniví fanúšikovia čokolády si napríklad nechávajú kúsok čokolády "oddychovať" na jazyku a potom si ju jazykom prilepia na podnebie. Zároveň začínajú štekliť takto na podnebie prilepenú čokoládu jazykom a tá sa postupne rozpúšťa. Dobrá čokoláda má krásne dlhú arómu.