BIO Čokoláda Hand-scooped Kešu nugát a ananás, 70g
Takzvané kešu jablko je výnimočným botanickým fenoménom. Jeho jediné semienko obalené vo veľmi tvrdej škrupinke, ktoré visí z jablka ako boxerská rukavica, poznáme pod názvom kešu oriešok. V čokoládovni Zotter z kešu orechov vytvorili krémový nugát, primiešali do neho kúsky sušeného ananásu a nakoniec pralinku obalili mliečnou čokoládou. Chutným výsledkom je BIO Čokoldáda Hand-scooped Kešu nugát a ananás!
Čokoláda sa v rodinnej firme Josefa Zottera v susednom Rakúsku vyrába ručne, z prvotriednych BIO surovín, z kakaových bôbov “fine flavour” (najvyššia kategória kvality), pochádzajúcich zo spravodlivého obchodu - Fair Trade.
Kultové, ručne plnené tabuľky čokolády Hand-scooped (Handgeschöpft) značky Zotter, ktoré sú akoby nadrozmerné čokoládové pralinky, obsahujú často neobvyklé, až šokujúce, no vždy mimoriadne lahodné kombinácie. Vymýšľajú ich Josef Zotter a jeho dcéra Julia Zotter. Originálne obaly na čokolády, ktoré navrhol Andreas H. Gratze, premenili každú čokoládu na unikátne umelecké dielo a predstavujú preto dokonalý darček. Na obaly sa používajú papier a farby, ktoré sú ohľaduplné k životnému prostrediu.
Kategória: | ČOKOLÁDA |
---|---|
Hmotnosť: | 0.07 kg |
Zloženie:
surový trstinový cukor*, sušený ananás* (15%), kakaové maslo*, KEŠU* (12%), kakaová hmota*, ananásový koncentrát* (8%), SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLIEKO*, ryžový sirup*, SUŠENÉ ODTUČNENÉ MLIEKO*, SUŠENÁ SRVÁTKA*, MASLO*, celý trstinový cukor*, emulgátor: SÓJOVÝ LECITÍN*, soľ, vanilkový prášok*, citrónový prášok* (citrónový koncentrát*, kukuričný škrob*, cukor*).
MÔŽE OBSAHOVAŤ STOPY VŠETKÝCH DRUHOV ORECHOV, ARAŠIDOV, VAJEC a SEZAMU.
Kakao (kakaová hmota a kakaové maslo): minimálne 50% v mliečnej čokoláde*
*z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva (BIO)
Sušené plnotučné mlieko je od voľne sa pasúcich “grass-fed” kráv z malých tirolských fariem “Bio vom Berg”.
Nutričné hodnoty / 100g:
Energia |
2080 kJ (499 kcal) |
Tuky |
29 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny |
15 g |
Sacharidy |
53 g |
z toho cukry |
48 g |
Bielkoviny |
6,3 g |
Soľ |
0,16 g |
Vyrobené v Rakúsku.
Viac o čokoládovni Zotter si môžete prečítať v našom článku:
Tip: Ak si chcete kvalitne vychutnať akúkoľvek čokoládu, nemali by ste ju okamžite rozhrýzť - odporúčame nechať ju v ústach príjemne, veľmi pomaly rozpustiť a tak vychutnať. Vášniví fanúšikovia čokolády si napríklad nechávajú kúsok čokolády "oddychovať" na jazyku a potom si ju jazykom prilepia na podnebie. Zároveň začínajú štekliť takto na podnebie prilepenú čokoládu jazykom a tá sa postupne rozpúšťa. Dobrá čokoláda má krásne dlhú arómu.