BIO Čokoláda Hand-scooped Ríbezle a makadámiový nugát, 70g

Kultové, ručne plnené tabuľky čokolády Hand-scooped (Handgeschöpft) značky Zotter, ktoré sú akoby nadrozmerné čokoládové pralinky, obsahujú často neobvyklé, až šokujúce, no vždy mimoriadne lahodné kombinácie. Vymýšľajú ich Josef Zotter a jeho dcéra Julia Zotter. Originálne obaly na čokolády, ktoré navrhol Andreas H. Gratze, premenili každú čokoládu na unikátne umelecké dielo a predstavujú preto dokonalý darček.

BIO čokoláda Zotter Hand-scooped Blackcurrant Macadamia Praline je v tmavej (60%) mliečnej čokoláde obalený sladký nugát z makadamových orechov so sviežim ríbezľovým ganache.

Čokoláda sa v rodinnej firme Josefa Zottera v susednom Rakúsku vyrába ručne, z prvotriednych BIO surovín, z kakaových bôbov “fine flavour” (najvyššia kategória kvality), pochádzajúcich zo spravodlivého obchodu - Fair Trade.

Momentálne nedostupné
Značka: Zotter
€4,20
Kategória: ČOKOLÁDA
Hmotnosť: 0.07 kg

Zloženie:

surový trstinový cukor*, kakaová hmota*, kakaové maslo*, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLIEKO*, MAKADAMOVÉ ORECHY*, MEDOVÉ KARAMELOVÉ CHRUMKY* (cukor*, glukózový sirup*, MASLO*, med*), koncentrát červených ríbezlí*, PLNOTUČNÉ MLIEKO*, ryžový sirup*, SLADKÁ SUŠENÁ SRVÁTKA*, SUŠENÉ ODSTREDENÉ MLIEKO*, MASLO*, sušené čierne ríbezle*, celý trstinový cukor*, emulgátor: SÓJOVÝ LECITÍN*, soľ, vanilkový prášok*, škorica*, olej z tonka bôbov*, kardamon*, koriander*.

MÔŽE OBSAHOVAŤ STOPY VŠETKÝCH DRUHOV ORECHOV, ARAŠIDOV, VAJEC a SEZAMU.

Kakao (kakaová hmota a kakaové maslo): minimálne 60% v extra tmavej mliečnej čokoláde*

*z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva (BIO)

Sušené plnotučné mlieko je od voľne sa pasúcich “grass-fed” kráv z malých tirolských fariem “Bio vom Berg”.

 

Nutričné hodnoty / 100g:

Energia

2198 kJ (529 kcal)

Tuky

35 g

z toho nasýtené mastné kyseliny

18 g

Sacharidy

45 g

z toho cukry

42 g

Bielkoviny

6,7 g

Soľ

0,27 g

 

Vyrobené v Rakúsku.

Viac o čokoládovni Zotter si môžete prečítať v našom článku:

https://www.samay.sk/aktuality/zotter--odvazna-cokolada--ktora-meni-svet-k-lepsiemu/

Tip: Ak si chcete kvalitne vychutnať akúkoľvek čokoládu, nemali by ste ju okamžite rozhrýzť - odporúčame nechať ju v ústach príjemne, veľmi pomaly rozpustiť a tak vychutnať. Vášniví fanúšikovia čokolády si napríklad nechávajú kúsok čokolády "oddychovať" na jazyku a potom si ju jazykom prilepia na podnebie. Zároveň začínajú štekliť takto na podnebie prilepenú čokoládu jazykom a tá sa postupne rozpúšťa. Dobrá čokoláda má krásne dlhú arómu.

 

Späť do obchodu